آشنایی با انواع کابل

کابل

تصویر از طریق کابل دوربین مدار بسته به دستگاه ضبط منتقل می شود. این قانون ساده در سیستم دوربین مدار بسته کابلی است.

انواع کابل دوربین مدار بسته

انتخاب کابل دوربین مدار بسته به سیستم نظارت تصویری بستگی دارد چنانچه از سیستم تحت شبکه استفاده می کنید، کابل تصویر دوربین مدار بسته باید از نوع کابل شبکه شامل کابل Cat5 ، Cat6 یا Cat5e انتخاب شود و در صورتی که از سیستم مدار بسته آنالوگ یا HD استفاده می کنید، کابل دوربین مدار بسته از نوع کابل کواکسیال شامل کابل RG59 ،RG6 یا RG11 می باشد. در ادامه با هر کدام از این کابل ها بیشتر آشنا می شوید.

کابل شبکه

کابل شبکه یا کابل زوج سیم یا UTP به کابلی گفته می شود که از ۴ جفت سیم که بصورت دو به دو به دور هم تابیده شده اند تشکیل شده است. این سیم ها شامل ۴ رنگ اصلی نارنجی، سبز، آبی و قهوه ای و چهار رنگ ترکیبی شامل سفید نارنجی، سفید سبز، سفید آبی، سفید قهوه ای هستند. علت به دور هم پیچیده شدن سیم ها، کاهش تاثیر گذاری نویز بر روی سیگنال های تصویر دوربین مدار بسته است. کابل های شبکه بر اساس نوع دسته بندی می شوند که به CAT معروف است.

بر اساس استاندارد انتقال اطلاعات کابل دوربین مدار بسته تحت شبکه از CAT3 تا CAT8 تقسیم بندی می شوند. که از این بین کابل های CAT5 و CAT6 در صنعت مدار بسته IP بیشترین کاربرد را دارند. برای انتقال تصاویر یک یا چند دوربین با پهنای باند حداکثر ۱۰۰ مگا بیت بر ثانیه می توان از کابل CAT5 و برای بیشتر از این میزان تا ۱۰۰۰ مگا بیت بر ثانیه باید از کابل CAT6 استفاده کنیم. البته کابل CAT5e هم در انتقال اطلاعات پهنای باندی شبیه به CAT6 دارد.

کابل cat6

انواع کابل های شبکه بر اساس نصب در محیط های مختلف بصورت زیر تقسیم بندی می شوند:

  • کابل UTP : این کابل بدون فویل یا شیلد بر روی زوج سیم های درون کابل است و معمولا در محیط های داخلی که هیچ آلودگی نویز و پیچیدگی نصب ندارند مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کابل U/FTP : زوج سیم ها در کابل توسط فویل پوشانده شده اند و از این کابل می توان در محیط هایی که دارای نویز هستند استفاده کرد.
  • کابل F/FTP : در این کابل تصویر دوربین IP، هم زوج سیم ها و هم مجموعه سیم ها درون فویل های جداگانه پیچیده شده اند و می توان از آن در محیط هایی که نویز بسیار زیادی دارند استفاده نمود.
  • کابل S/FTP : در این کابل زوج سیم ها توسط فویل محافظت می شوند و مجموعه سیم ها نیز درون شیلد بافته شده قرار دارد. از این کابل در محیط هایی با نویز زیاد و مکان هایی که امکان آسیب فیزیکی به علت کشیده شدن بیش از حد یا خم شدن کابل تصویر دوربین در طول مسیر وجود دارد استفاده می شود.
  • کابل SF/UTP : در این کابل تصویر دوربین ، زوج سیم ها فاقد محافظ هستند اما مجموعه سیم ها درون فویل و شیلد محافظ هستند.
  • کابل S/UTP : در این کابل شبکه ، مجموعه سیم ها درون یک شیلد بافته شده قرار می گیرند و فقط در محیط هایی که امکان آسیب فیزیکی به کابل وجود دارد استفاده می شود.
  • کابل F/UTP : این کابل تصویر، از فویل برای محافظت از مجموعه زوج سیم ها استفاده می شود اما هر زوج سیم هیچ محافظی ندارد.

کابل کواکسیال RG59

کابل کواکسیال جهت تصویر دوربین مدار بسته استفاده می شود این کابل از دو رسانا ساخته شده که توسط یک لایه از جنس عایق از همدیگر جدا شده اند. یک سیم فلزی در مرکز کابل کواکسیال قرار دارد که توسط یک لایه عایق غیر رسانا پوشانده شده است و به دور آن یک فویل یا شیلد بافته شده قرار گرفته است در لایه دوم، رسانای دوم که بصورت رشته رشته است قرار دارد و به دور آن پوشش بیرونی کابل تصویر دوربین از نوع کواکسیال قرار گرفته است.

کابل کواکسیال به لحاظ ساختار کلی بسیار شبیه کابل آنتن تلویزیون است اما بررسی دقیق تر نشان می دهد که سطح مقطع مغزی کابل تصویر و حجم شیلد کابل با کابل تلویزیون تفاوت دارد. با کیفیت ترین کابل RG59، دارای شیلد و مغزی مسی است که تصویر دوربین مدار بسته آنالوگ و AHD را به بهترین نحو منتقل می کند. اگر کابل تصویر دوربین شما از نوع کواکسیال و RG59 باشد ، می توانید در سیستم مدار بسته آنالوگ یا AHD، تصویر را تا حدود ۳۰۰ متر بر روی آن منتقل کنید.

کابل کواکسیال